Jaap Vogelaar - Projectmanagement & Teamadvies
 

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen:

Waarom zou mijn organisatie een externe projectleider inschakelen?

Volgens recent onderzoek van KPMG heeft 70% van alle organisaties de laatste 12 maanden minimaal 1 mislukt project geherbergd. Dit betekent verspilling van tijd, geld en moeite. Oorzaken van mislukte projecten zijn o.a. gebrek aan draagvlak, te weinig capaciteit te weinig commitment. Veel projecten worden gecoördineerd door werknemers die dit bovenop hun kerntaken doen. Wanneer de werkdruk dan toeneemt verdwijnt de focus op het project. Een verbindende projectleider vanuit uw flexibele schil kan uitkomst bieden.

Een externe projectleider heeft geen feeling met de organisatie 

Dat klopt. Tenminste niet op de wijze die vaste werknemers hebben. De commitment van de projectleider ligt op het project en op het leveren van een kwalitatieve bijdrage aan het gewenste projectresultaat. Daarnaast kan de input van een externe projectleider juist erg verfrissend zijn en de organisatie weer op scherp zetten. Wij werken graag binnen de flexibele schil van een selecte groep bedrijven en organisaties zodat er ruimte is om relatie en vertrouwen op te bouwen en beschikbaar te zijn wanneer nodig.

Projectleiders zijn duur

Flexibel inzetbare krachten zijn inderdaad duurder dan vaste krachten. Wat uw organisatie er echter voor terug krijgt is risicobeperking en flexibiliteit. 

Dus jullie weten hoe ons team in beweging moet komen?

Ja, maar nu nog niet. Teams bestaan uit mensen die op een bepaalde manier reageren op elkaar. Om te weten wat er mis gaat in het team analyseren we uw team en bouwen we vervolgens samen met u aan een sterker functionerend team.

In welke branche ligt jullie expertise?

Onze ervaring ligt in het onderwijs en de maatschappelijke sector. Bruggen naar andere sectoren zijn op HR vlak gemakkelijk te realiseren vanuit onze mensgerichte achtergrond. Tevens zien wij een toenemende betrokkenheid van bedrijven bij maatschappelijke issues. Op dit grensvlak van innovatie, MVO, imago-verbetering en het creëren van win-wins tussen bedrijven en maatschappelijke partners kunnen wij meerwaarde bieden voor uw bedrijf. 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn