Jaap Vogelaar - Projectmanagement & Teamadvies
 

EVEN VOORSTELLEN..

Een setting creëren waarbinnen andere mensen graag bewegen is een vak apart. 

Ik ondersteun organisaties die een tekort hebben aan geschikte procesontwerpers of projectleiders op project- of interimbasis met (her)ontwerp, implementatie en coördinatie van startende of vastgelopen projecten en maak dat teams op efficiënte wijze met elkaar samenwerken.

Mijn naam is Jaap Vogelaar en ik ben woonachtig in het mooie Harderwijk. Hier woon ik met mijn vrouw en 4 kinderen. Naast het betaald en pro-deo invullen van verschillende project- en programmaleidersrollen bij maatschappelijke initiatieven en organisaties, ben ik in mijn carrière meer dan 10 jaar actief geweest in het onderwijs, onder andere als bewegingsonderwijzer. Hier heb ik iets unieks geleerd. 

Mensen op de juiste manier in beweging zetten is een vak apart.  Hoe krijg je een team intrinsiek gemotiveerd mee in een bepaalde strategie en het uitvoeren hiervan? Onder welke voorwaarden presteert een team optimaal en hoe krijg je hen betrokken bij doelen? Hoe schaaf je aan het individuele patroon van een teamlid tijdens voortgaande processen? De dynamieken rondom het bewegen van mensen en hun drijfveer om in beweging te komen intrigeren mij en zijn ook buiten het sportveld op organisatieniveau breed toepasbaar. Na te zijn afgestudeerd op Hoger Management (cum laude) heb ik mij op organisatietrajecten gericht. 

Teamcoaching

Goed presterende teams ontstaan niet vanzelf. Maar bouwen aan sterke teams is ook geen hocus pocus. Een sterk team heeft kenmerken die in elk team ontwikkeld kunnen worden, zolang het team bestaat uit de juiste mix van personen. Als teamcoach analyseer ik teams, zorg ik voor afstemming en doe ik aanbevelingen om vaardigheden bij te schaven. Dit heeft tot gevolg dat teamleden ingespeeld raken op elkaar en prestatiedrang gaan ervaren. Kijk voor meer informatie op mijn diensten op het gebied van team analyse en team training

Projectmanagement 

Mijn expertise ligt deels bij het bewegen en het in beweging zetten van mensen en teams. Maar ik speel ook graag hands-on mee in een rol die mij past: als manager van vernieuwing of verandertrajecten, programma's of projecten. waarin de vertaalslag van strategie naar tactiek, procesinrichting, programma-ontwerp en implementatie gemaakt moet worden. Het liefst binnen startende projecten waarin meerdere werknemers, afdelingen met elkaar verbonden moeten worden of projecten die vastlopen en behoefte hebben aan versnelling. Als manager van kwartiermakers-, verander- en vernieuwingstrajecten neem ik mensen mee en stuur met de blik vooruit aan op resultaat.  Ik breng afstemming, energie en heldere communicatie  in de organisatie en binnen de teams waarmee ik werk.  

Mijn ervaring ligt binnen het onderwijs en de maatschappelijke sector, hoewel de grenzen hiervan vervagen sinds bedrijven ook steeds meer als actors-of-change fungeren en betekenis toevoegen aan de maatschappij. Lees meer over mijn ervaring of de ervaringen van opdrachtgevers.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn